Лиза Джерард  -  бездънното гърло“ , както критиката нарича австралийската

...
Лиза Джерард  -  бездънното гърло“ , както критиката нарича австралийската
Коментари Харесай

Извънземен глас каца на планетата Камджалов

Лиза Джерард  -  „ бездънното гърло “, както рецензията назовава австралийската певица идва в България в средата на Март с цел да изпее „ Тъжните песни “ на Гурецки в грандиозния план на диригента Йордан Камджалов.  Двамата се срещат при започване на лятото, когато Джерард е в България, с цел да показа новия си взаимен албум с „ Мистерията на българските гласове “.  На поканата му, таман тя да пее в покъртителното произведение на полския композитор, звездата се отзовава стремително. Няма ангажименти, въпроси и чудене. 
Слабостта на „ австралийската загадка” към България е от дълго време известна и се задълбочава след всяко нейно прикосновение с фолклора,традициите и родните актьори. Близки до певицата, взели участие в изработката на клипа по една от композициите от диска с Мистериите в бутиков тираж, настояват, че Дивата съществено се интересува от закупуване на парцел в Родопите. Чуват се и клюки за индивид на пристрастеността, който я връща още веднъж у нас, само че както се споделя, мълвата е непотвърдена.



Лиза, половинката от концептуалното дуо Dead Can Dance, е една от най-големите мистерии във вокално отношение в историята на музиката. Самата Джерард, изяснява театралният си триумф и енигматичността на облика си с въздействието на „ Мистерията на българските гласове “, които чува през осемдесетте и остава в плен на търсенето към неповторимото звучене. Тя е на филмовата, поп и класическа сцена към този момент съвсем половин век, като певица и композитор на кино музика. Дълбокият й контраалт не може да се обърка с различен реализатор.

Знаменитата експериментаторка с вокалните човешки благоприятни условия бележи първите си триумфи през далечната 1981 година Тя е взела участие в редица партньорски планове, измежду които е и работата ѝ с Брандан Пери в австралийското даркуейв дуо Dead Can Dance, което ѝ носи международна популярност. През 2000 година тя печели Златен глобус за музиката, която основава дружно с Ханс Цимер за кино лентата „ Гладиатор “ на Ридли Скот. Освен че пее в някои от песните, Лиза също по този начин свири на характерни принадлежности като да вземем за пример янгкин (китайски ударен дулцимер).

Съвсем скоро се чакат още вести от свръхпродуктивната и разноспектърна звезда, която старателно разучава „ Тъжните песни “, които ще огласят зала 1 на НДК на 14 март в Концертът „ Симфония на скръбните песни “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР